Օրվա բաղադրատոմս. Իտալական թխվածքաճաշ պաստայով, մսով և բանջարեղենով
Բաղադրատոմս լազանյայի՝ իտալական ամենահայտնի ճաշատեսակներից մեկի համար:
Իտալական թխվածքաճաշ պաստայից և բանջարեղենով աղացած մսից:
Բաղադրամասեր
3 տարա լոլիկ 1 տարա տոմատի մածուկ 1 մանր դդմիկ 1 սմբուկ 2 միջին չափի սոխ 3 պճեղ սխտոր, 2 պղպեղ 500 գ աղացած միս 500 գ սուր հոտավետ պանիր 250 գ պանիր: Լազանյայի պանրի սոուսը. 2 ճաշի գդալ կարագ 4 ճաշի գդալ ալյուր 2 բաժակ կաթ Համեմունքներ. աղացած մշկընկույզ ռեհան օրեգանո պղպեղ աղ մի շերտ կարմիր պղպեղ Հավելումներ. կարագ թխվածքաճաշը ծածկելու համար
Պատրաստում
- Լազանյան եփեք մի փոքր աղի ջրում մոտավորապես 5 րոպե: Հանեք ջրից և փռեք առանձին, որպեսզի չկպչեն իրար:
- Ամանի մեջ մանր կտրտեք լոլիկը, ավելացրեք ռեհան և օրեգանո, հետո մանր կտրտած սմբուկը, մանր դդմիկը, պղպեղը: Տապակեք ցածր կրակի վրա: Ընթացքում ճզմեք սխտորը, համեմեք աղով և պղպեղով և տապակեք ամեն ինչը:
- Տապակելու վերջում ավելացրեք ճզմած սխտորը, տապակեք մի փոքր, իսկ հետո ավելացրեք խառնուրդը սոուսին:
- Միսը եփեք ամանի մեջ սոխի հետ մոտավորապես 8-12 րոպե ցածր կրակի վրա: Երբ միսը տապակվել է, ավելացրեք տոմատի մածուկը և տապակեք մի պահ:
- Ավելացրեք սոուսը: Համեմեք ըստ ճաշակի: Վերցրեք կրակից:
- Պատրաստեք պանրի սոուսը:
- Հալեցրեք կարագը թավայի մեջ և ավելացրեք ալյուրը: Ամեն ինչ տապակեք մինչև այլուրը կսպիտակի, հետո անընդհատ խառնելով ավելացրեք կաթը մինչև կսատանաք թանձր կրեմի զանգված: Հետո ավելացրեք պանիրը և եփեք մինչև այն կհալվի:
- Համեմեք պղպեղով և աղացած մշկընկույզով:
- Թծվածքաճաշի տարայի հատակին կարագ քսեք: Հետո շերտ առ շերտ դրեք լազանյան, պանրի սոուսը և միսը, վրան պանիր քերեք և կրկնեք շերտերը մինչև ձեր բաղադրիչները կավարտվեն:
- Վրան շաղ տվեք պանիր և ռեհան:
- Եփեք 30 րոպե 109 C° ջերմաստիճանում: