Օրվա բաղադրատոմս. Կրեմով ընկույզ
Բաղադրիչներ՝
– 200 գ սերուցքային կարագ
– 4 ձու
– 1 բաժակ շաքարավազ
– 1 տուփ ոխրեցուցիչ
– կիտրոնի կեղև
– Աղ
Կրեմ՝
– 50 գ կակաո
– 125 մլ ջուր
– 150 գ շաքարավազ
– 200 գ կարագ
– 4 դեղնուց
– ռոմ
– ընկույզ
Պատրաստման եղանակ՝
1. Խմոր: Միախառնել ձուն, շաքարավազը և աղը, ավելացնել կարագ, սոդա, մի գդալ քացախ կամ փխրեցուցիչ, կիտրոնի քերած կեղև. Լավ խառնել, հետո կամաց-կամաց ավելցնել ալյուրը այնքան, մինչև կստանաք կպչուն խմոր. Խմորից գնդիկներ առանձնացնել։ Լցնել ջեռոցի հատուկ ամանի մեջ ու թխել։
2. Կրեմ: Կակաոն խառնել անհրաժեշտ շաքարավազի կեսին, ավելացնել ջուր ու դնել մարմանդ կրակին։ Դեղնուցը և շաքարավազի մնացած մասը միասին հարել։ Ավելացնել տաք կակաո-կրեմին։ Անընդհատ խառնել։ Եփել այնքան ժամանակ, մինչև որ կստանաք թթվասերի խտության զանգված։
3. Վերցնել կրեմը կրակից, կարագը հարել ու ավելացնել կրեմին։ Ավելացնել ընկույզ և ռոմ։ Խառնել։ Լցոնել «ընկույզները»։
Աղբյուրը՝ Life Panarama.am