Մոնակոյում կանցկացվի Superyacht Chef-ի 5-րդ մրցույթը
Ապրիլին Մոնակոյում կանցկացվի Superyacht Chef-ի 5-րդ մրցույթը։ Խոհարարական ճակատամարտը տեղի է ունենում Մոնակոյի սուպերզբոսանավերի վրա և կոչվում է Superyacht Chef-ի միջազգային մրցույթ, որը կազմակերպել է Մոնակոյի հեղինակավոր Yacht Club-ը (YCM)՝ Bluewater-ի հետ համատեղ, գրում է Monacolife-ը։
Ինը բացառիկ տաղանդավոր խոհարարներ կլինեն այնտեղ՝ ցուցադրելու իրենց խոհարարական հմտությունները: Անցյալ տարվա հաղթողը Մարկո Տոնյոնն էր Planet Nine զբոսանավից։ Նա և շեֆ խոհարար Դենի Դևիսը՝ Beyond the Line-ի հաղորդավարը շեֆ Դենի Դևիսի հետ և երկու վեգան գրքերի հեղինակ, կքննարկեն մրցույթի այս տարվա ճաշատեսակները: Երկու աներևակայելի տաղանդավոր խոհարարներն էլ պարծենում են մասնավոր զբոսանավերի վրա աշխատելու ավելի քան 25 տարվա փորձով:
Այս տարվա խոհարարական միջոցառումը խոստանում է լինել համաշխարհային տաղանդի և նուրբ համերի ակնառու ցուցադրություն: Միջազգային ժյուրին կգլխավորի բրետոն շեֆ-խոհարար, Michelin-ի երեք աստղերի դափնեկիր Գլեն Վիլը։ Նրա հետ միասին հաղթողների ընտրության հարցում վճռորոշ դեր են ստանձնելու Goûts et Saveurs-ի նախագահ Joël Gareau-ն և հայտնի և փորձառու խոհարարների ականավոր խումբը: Խոհարարական տաղանդների այս հավաքը խոստանում է անմոռանալի փորձ՝ ընդգծելով խոհանոցի և շքեղ զբոսանավով ապրելակերպի նուրբ փոխազդեցությունը:
Խոհարարներից պահանջվում է պահպանել թափոնների կառավարման չափանիշները՝ խոհարար Դունկան Բիգսի հսկողության ներքո: Հեղինակավոր մրցույթը տեսնում է, թե ով կարող է ոտքի վրա մտածել, առավելագույնս օգտվել տեղական բաղադրիչներից և ստեղծել զարմանալի, համաշխարհային կարգի ուտեստներ: Բացի ճաշ պատրաստելուց, զբոսանավի շեֆ-խոհարարը ծառայում է նաև որպես մենեջեր։
Սկսած խոհարարների պատրաստումից, ճաշարանի և նրա անձնակազմի կառավարումից, գույքագրման և սննդի կառավարումից՝ ամեն ինչ ընկնում է նրա ուսերին: Ամենակարևոր ասպեկտը խոհանոցում անվտանգության և հիգիենայի չափանիշների պահպանումն է, ինչպես նաև Michelin-ի մակարդակի ճաշացանկերի և սննդի հաճելի ներկայացումների ստեղծումը: Զբոսանավերի խոհարարների աշխատավարձերը բավականին տպավորիչ են, ընդ որում, մեծ շքեղ զբոսանավում աշխատողները տարեկան վաստակում են $70,000-ից $100,000: Գուրման սննդով գերշքեղ զբոսանավերում աշխատավարձը կարող է գերազանցել 150 հազար դոլարը:
«Ամեն տարի այս միջոցառումը համախմբում է տաղանդավոր խոհարարների ամբողջ աշխարհից, ովքեր պատրաստ են ստանձնել անմոռանալի խոհարարական փորձառություններ ստեղծելու և սուպերզբոսանավերի վրա գաստրոնոմիական գերազանցությունը ցուցադրելու մարտահրավերը:
Superyacht Chef Competition-ը շարունակում է իր հետքը թողնել զբոսանավերի աշխարհում՝ խթանելով մեր հավաքական մոտեցման արժեքները. «Մոնակոն առաջադեմ զբոսանավերի մայրաքաղաքն է», — ասաց YCM-ի գլխավոր քարտուղար Բեռնար դ’Ալեսանդրին: