Սուրճն ու թեյը խորհուրդ չի տրվում օգտագործել կարմիր մսի և կանաչ տերևավոր բանջարեղենի հետ։ Այս մասին Daily Mail-ին ասել է ամերիկացի դեղագործ եւ սննդաբան Դեբորա Գրեյսոնը։
Բժիշկը բացատրեց, որ այս տաք ըմպելիքների մեջ պարունակվող պոլիֆենոլ կոչվող քիմիական նյութերը խանգարում են երկաթի կլանմանը։ Այն հանքանյութ է, որը կենսական նշանակություն ունի ամբողջ օրգանիզմով թթվածին տեղափոխելու համար: Հենց թթվածինն է ապահովում իմունային համակարգի բնականոն գործունեությունը և օգնում մարդկանց եռանդուն մնալ: Երկաթի պակասը կարող է հանգեցնել անեմիայի։ Այս վիճակը սովորաբար բնութագրվում է հաճախակի հոգնածությամբ, թուլությամբ, քնկոտությամբ, մազաթափությամբ և կրկնվող մրսածությամբ:
Երկաթով հարուստ են կարմիր միսը (տավարի, գառան, խոզի միս), բրոկկոլին, սպանախը, կաղամբը, կոլռաբին, ռուկոլան, և կանաչ աղցանը։ Պոլիֆենոլներն, իրենց հերթին, հայտնաբերված են մրգերում, բանջարեղենում և համեմունքներում, թեև շատ ավելի փոքր քանակությամբ՝ համեմատած թեյի և սուրճի հետ:
Դիետոլոգը հավելեց, որ գինու մեջ հայտնաբերված տաննիններ և օքսալատներ կոչվող բուսական միացություններն ունեն նաև երկաթը արգելափակող ազդեցություն: Այդ իսկ պատճառով Գրեյսոնը խորհուրդ է տալիս հրաժարվել սթեյքը գինու հետ համադրելու սովորությունից: