Կարտոֆիլն ունի բարձր գլիկեմիկ ինդեքս, ուստի որոշ առողջական խնդիրներ ունեցող մարդիկ չպետք է ուտեն այն։ Նման կարծիք է հայտնել սննդաբան Արտյոմ Լեոնովը (Ռուսաստան)։
«Քանի որ կարտոֆիլն ունի բարձր գլիկեմիկ ինդեքս՝ ավելի քան 70 միավոր, ապա միանշանակ չարժե այն օգտագործել ածխաջրային նյութափոխանակության խախտման, նյութափոխանակության համախտանիշի, շաքարային դիաբետի դեպքում, ինչպես նաեւ կարտոֆիլի նկատմամբ անհատական անհանդուրժողականության դեպքում»,-ասել է Լեոնովը ՌԻԱ Նովոստիին տված հարցազրույցում։
Կարտոֆիլն ունի բարձր գլիկեմիկ ինդեքս, ուստի որոշ առողջական խնդիրներ ունեցող մարդիկ չպետք է ուտեն այն։ Նման կարծիք է հայտնել սննդաբան Արտյոմ Լեոնովը (Ռուսաստան)։
«Քանի որ կարտոֆիլն ունի բարձր գլիկեմիկ ինդեքս՝ ավելի քան 70 միավոր, ապա միանշանակ չարժե այն օգտագործել ածխաջրային նյութափոխանակության խախտման, նյութափոխանակության համախտանիշի, շաքարային դիաբետի դեպքում, ինչպես նաեւ կարտոֆիլի նկատմամբ անհատական անհանդուրժողականության դեպքում»,-ասել է Լեոնովը ՌԻԱ Նովոստիին տված հարցազրույցում։