Երբ ձեզ սուրճ չի կարելի, բայց շատ եք ցանկանում խմել

Երբ ձեզ սուրճ չի կարելի, բայց շատ եք ցանկանում խմել

Եթե ձեզ սուրճ չի կարելի, բայց շատ եք ցանկանում խմել, ապա կարող եք օգտագործել օրգանիզմի վրա կոֆեինի ազդեցությունը չեզոքացնող այս 5 համեմունքները: Որոնք են դրանք:

Картинки по запросу Սուրճ

• Սև պղպեղ
Սև պղպեղը մարսողական համակարգի վրա թողնում է մաքրող ազդեցություն, դուրս է հանում տոքսինները, լավացնում է նյութափոխանակությունը, խթանում է ստամոքսի աշխատանքը, հանդիսանում է հիանալի անտիսեպտիկ միջոց:

• Հիլ (кардамон)
Հիլը հանգստացնող ազդեցություն ունի: Այն ամրացնում է ստամոքսը և սուրճին աննկարագրելի բույր է հաղորդում իր մեջ պարունակվող եթերայուղերի շնորհիվ:

• Մեխակ
Մեխակը խթանում է արյան շրջանառությունը և իջեցնում է արյան ճնշումը: Տաք սուրճի մեջ մեխակի մեկ գլխիկ գցեք: Դրա եթերայուղերը սուրճը բուրավետ են դարձնում և նպաստում են կոֆեինի բացասական ազդեցության նվազմանը:

• Դարչին
Դարչինը նվազեցնում է օրգանիզմի վրա սուրճի թթվային ազդեցությունը: Կարող եք տաք սուրճի մեջ դարչինի փայտիկ կամ փոշի ավելացնել:

• Կոճապղպեղ
Կոճապղպեղը հանգստացնող ազդեցություն է թողնում նյարդային համակարգի վրա, նպաստում է ցավերի և սպազմերի հանգստացմանը, խթանում է ստամոքսաաղիքային համակարգի աշխատանքը: Սուրճի մեջ կոճապղպեղի փոշի կամ թարմ արմատի մի փոքրիկ կտոր ավելացրեք:

Comments (0)
Add Comment