Խուրմայի չորացրած պտուղները կիրառվում են որպես վալոկորդինի փոխարինիչ հիպերտոնիկ հիվանդության դեպքում

Խուրմայի չորացրած պտուղները կիրառվում են որպես վալոկորդինի փոխարինիչ հիպերտոնիկ հիվանդության դեպքում: Օրական 2-3 պտուղը բավարար կլինի

Խուրմայի պտուղները օգնում են մարսողական համակարգի խնդիրների դեմ պայքարում: Փորլուծության դեպքում 6 հասուն պտուղները բաժանել մասերի և վրան լցնել 3 բաժակ եռացրած ջուր, ծածկել կափարիչով և թողնել կես ժամ: Ընդունել 1-ական բաժակ ամեն 2-4 ժամը մեկ:

Նախաճաշին խուրմա ուտելը բարձրացնում է աշխատունակությունը:

Խուրմայի պտուղները կանխում են թոքերի հիվանդությունների, երիկամներում քարերի առաջացման ռիսկը: Ամրապնդում է տեսողությունը և կանխում է վաղաժամ ծերացումը:

Խուրմայի պտուղները մեծ սննդարար արժեք ունեն գլյուկոզայի և սախարոզայի պարունակության հաշվին: Խուրմայի պտուղները պարունակում են վիտամին С:

Հասուն պտուղները չունեն «խեղդող» հատկություն:

Խուրման ցածր կալորիականություն ունի. ընդամենը 66 կկալ 100 գրամ մթերքի համար:

Խուրման հարուստ է հակաօքսիդանտներով, ունի միզամուղ հատկություն, հանգստացնում է նյարդային համակարգը:

Հակացուցում. Խուրման հակացուցված է շաքարային իաբետի դեպքում:

Աղբյուրը՝ INFO ARMENIA

Comments (0)
Add Comment