Հայ խոհարարական ավանդույթների զարգացման և պահպանման հասարակական կազմակերպության նախագահ Սեդրակ Մամուլյանի ղեկավարած խոհարարների թիմը ստեղծել է քաղաքի 2800-ամյա պատմությանը բնորոշ մի ուտեստի բաղադրատոմս։
Sputnik Արմենիայի թղթակիցները «Համով Հայաստան» նախագծի այս թողարկման մեջ ներկայացում են՝ ինչպես պատրաստել «Էրեբունի-Երևան» ուտեստը։
«Բաղադրատոմսի մեջ առավելագույն ներառել ենք այն, ինչն աճում էր հին մայրաքաղաքում, ավելացրել ենք Երևանի համար բնորոշ մրգերն ու ձավարեղենը։ Ինչպես գիտենք, Կարմիր բլուրի պեղումների ժամանակ կուժերում ոսպի, սալորի ու սիսեռի մնացորդներ են հայտնաբերվել»,- Sputnik Արմենիայի հետ զրույցում ասաց Սեդրակ Մամուլյանը։
Ուտեստը պատրաստելու համար անհրաժեշտ է՝ ոսպ, մածուն, ջուր, ալյուր, ձու։ Ավելացնում ենք դրան գառան միս, նուռ, ծիրանի չիր ու հոնի սոուս։
«Էրեբունի-Երևանի» հիմքում հին հայկական «Քյակագյոշի» բաղադրատոմսն է»,- պարզաբանեց Մամուլյանը։
Թե ինչ ստացվեց վերջում, դիտեք տեսանյութում։