Ամեն օր Public.am-ը կներկայացնի համեղ, հետաքրքիր բաղադրատոմսեր, ինչպես նաև դրանց պատրաստման եղանակները:
Բաղադրիչներ
կարտոֆիլ — 4 հատ
խոզապուխտ — 200 գր
պանիր — 200 գր
սունկ շամպինիոն — 200 գր
կարագ — 20 գր
մայոնեզ — ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
- Կարտոֆիլը զգուշորեն լվանում ու չորացնում ենք, ապա փայլաթիթեղով փաթաթում ու դնում ենք ձևամանի մեջ։ Եփում ենք 1,5 ժամ 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
- Պանիրն անցկացնում ենք քերիչով։
- Խոզապուխտը բաժանում ենք մանր խորանարդիկների։
- Շամպինիոնը մանր կտրատում ու տապակում ենք բուսայուղով լի տապակի մեջ։
- Առանձին տարայի մեջ լցնում ենք պանիրը, խոզապուխտը, սունկը, ավելացնում ենք մայոնեզն ու զգուշորեն խառնում ենք։ Ստացված միջուկը պահում ենք սառնարանում։
- Պատրաստ լինելուց հետո կարտոֆիլը հանում ենք ջեռոցից։
- Կարտոֆիլը կիսում ենք երկու հավասար մասերի, կարագապատում ենք։
- Այնուհետև կարտոֆիլը լցոնում ենք միջուկով ու մատուցում ենք։
Բարի ախորժակ։
Public.am