Public.am-ը պարբերաբար կներկայացնի երևանայան ռեստորանների հետաքրքիր ճաշացանկերն ու դրանց բաղադրատոմսերը: Այս անգամ կներկայացնենք հայկական խոհանոցի «Արարատ հոլ» ռեստորանի կողմից առաջարկվող Պուտուկը:
Բաղադրությունը.
գառան միս — 0.1 կգ
սիսեռ — 0.05 կգ
կարտոֆիլ — 0.05 կգ
լոլիկ — 0.05 կգ
տոմատի մածուկ — 0.02 կգ
աղ — 0.04 կգ
սխտոր — 0.05 կգ
համեմունք — 0.01 կգ
կանաչի — 0.005 կգ
ցորենի ալյուր — 0.005 կգ
գլուխ սոխ — 0.03 կգ
Պատրաստման եղանակը.
Կավե ամանի մեջ լցնում ենք միսը, կարտոֆիլը և նախօրոք թրջած սիսեռը, աղ ենք ավելացնում: Լցնում ենք ջուրը և եփում ջեռոցի մեջ, առանձին դմակի յուղի մեջ սոխարած ենք անում`ավելացնելով սխտորը և ալյուրը: Ավելացնում ենք տոմատի մածուկ, հետո լոլիկ, վրան լցնում ենք քիչ քանակությամբ արգանակ, ավելացնոմ ենք չորացրած ռեհան, ծիտրոն: Սոխառածը լցնում ենք թասի մեջ , մի լավ եռալուց հետո թողնում ենք, որ միսը և սիսեռը նույնպես եռան, ավելացնում ենք կանաչի, քաղցր պղպեղ, կծու պղպեղ: Մատուցում ենք միևնույն թասի մեջ: