Էնդոկրինոլոգը թթու դրած կաղամբ ուտելու չորս պատճառ է նշել
Էնդոկրինոլոգ Եկատերինա Յանգը բացատրել է, թե ինչու է թթու դրած կաղամբն օգտակար կանանց առողջության համար: Ըստ նրա՝ այս մթերքը նպաստում է իմունային համակարգի ամրապնդմանը և օրգանիզմում բորբոքումների նվազեցմանը:
Բացի դրանից, թթու դրած կաղամբը բարելավում է մաշկի, մազերի և արյան անոթների վիճակը, արագացնում նյութափոխանակությունը, բարձրացնում էներգիայի մակարդակը և նպաստում քաշի կորստին: Այն միաժամանակ օգնում է պահպանել հորմոնալ հավասարակշռությունը:
Յանգը խորհուրդ է տալիս սկսել օրական մեկից երկու ճաշի գդալով, աստիճանաբար ավելացնել մինչև երեքից հինգ գդալ և օգտագործել այն ճաշի սկզբում: