Սրտի ցիտրուսային գաղտնիքը. Ինչպես է նարինգինը նվազեցնում բորբոքումն ու սրտի հիվանդությունների ռիսկը

0

Հետազոտությունները ցույց են տալիս, որ ցիտրուսային մրգերի մեջ պարունակվող նարինգին բիոֆլավոնոիդն ունի հզոր հակաբորբոքային և սրտապաշտպան ազդեցություն, ինչը նրան սրտանոթային հիվանդությունների կանխարգելման հեռանկարային թեկնածու է դարձնում։

Nutrients ամսագրում վերջերս հրապարակված համակարգված վերանայումը վերլուծել է նարինգինի սրտանոթային համակարգի վրա ազդեցության վերաբերյալ ավելի քան 60 ուսումնասիրություններ:

Արդյունքները ցույց են տվել, որ նարինգինը նպաստում է էնդոթելային ֆունկցիայի վերականգնմանը, նվազեցնում է բորբոքումը և օքսիդատիվ սթրեսը, ինչպես նաև բարելավում է էներգիայի փոխանակումը սրտի բջիջներում։ Մասնավորապես, նարինգինի կիրառումից հետո շաքարախտով մկների սրտում կարգավորվել է կալցիումի մակարդակը, ակտիվացել են բջջային էներգետիկ ուղիները, ինչը վկայում է բջջային մակարդակում նյութափոխանակության դիսֆունկցիայի վերականգնման մասին։

Սակայն, չնայած այս խոստումնալից արդյունքներին, նարինգինի կլինիկական կիրառումը սահմանափակ է նրա ցածր կենսամատչելիության (<5%) պատճառով։ Սա խթանում է դեղամիջոցի արդյունավետությունը բարձրացնելու համար նոր մեթոդների մշակումը, ինչպիսին է լիպոսոմային ինկապսուլյացիան։

Հետևաբար, նարինգինը սրտանոթային հիվանդությունների կանխարգելման համար հեռանկարային միջոց է, սակայն դրա լայն կիրառման համար անհրաժեշտ են լրացուցիչ հետազոտություններ և արդյունավետ առաքման մեթոդների մշակում։

Leave A Reply

Your email address will not be published.