Ճապոնիան հաղթեց Ֆրանսիային և նվաճեց թխելու աշխարհի գավաթը
Ճապոնիան հաղթեց Ֆրանսիային և նվաճեց թխելու աշխարհի գավաթը: Միջոցառմանը մասնակցել են այնպիսի երկրներ, ինչպիսիք են Եգիպտոսը, Մավրիկիոսը և Հարավային Կորեան։ Թիմերը մրցում էին կյանքում մեկ անգամ օգտագործվող լավագույն աղանդերը ստեղծելու համար:
Յուրաքանչյուր թիմ ուներ երեք անդամ՝ համապատասխանաբար շոկոլադի, սառույցի և շաքարավազի մասնագետներ։ Եռյակը պետք է նախագծեր երեք աղանդեր, որոնք կներկայացնեն իրենց երկիրը՝ սառեցված աղանդեր, ռեստորանային աղանդեր և շոկոլադ: Նրանք ընդամենը հինգ ժամ ունեին՝ այս ամենն իրականացնելու համար։
Թեև 2025 թվականի միջոցառումն անցկացվել է Լիոնում, Ֆրանսիայի հավաքականը չի նվաճել ոսկե մեդալը՝ բավարարվելով արծաթով։
Գլխավոր մրցանակները բաժին են հասել Ճապոնիային, որի թիմը ռեստորանային աղանդերի համար օգտագործել է կիտրոն, տանձ, նարգիզ և շոկոլադե գրանիտա ասանոհիի (կանեփ) տերևի տեսքով: Սառեցված դեսերտ պատրաստելու համար թիմը մշակել է ծիրանի ուտեստ, որը նման է պտտվող գագաթի: «Դիզայնի մեջ մենք ներառել ենք Ճապոնիայի պատմությունն ու մշակույթը: «Մենք կարողացանք համատեղել համը և նուրբ ավանդական նախշերը՝ ցուցադրելու մեր տեխնիկան», — ասում է իր թիմի շոկոլադի մասնագետ, խոհարար Մասանորի Հատան:
Միևնույն ժամանակ, ֆրանսիական թիմը ստեղծել է շոկոլադե ձվերի ցնցող շարք, որոնք լցված էին շոկոլադե-պնդուկով սուֆլե մուսով, լցոնված շոկոլադե ստրեուզելով, թաթախված ցիտրուսային-վանիլային հալված կարագի մեջ և մատուցվել են տապակած վանիլային պաղպաղակով և կլեմենտինով:
Բրոնզը բաժին է հասել Մալայզիային: Մալայզիայի թիմը բարձր գնահատականներ է ստացել իրենց սառեցված աղանդերի համար, որը նրանք նկարագրել են որպես «պայծառ ցիտրուսների, քաղցր ծիրանի և նուրբ համեմունքների ներդաշնակ համադրություն», որը հարգանքի տուրք է մատուցում երկրի բազմամշակութային ժառանգությանը:
Թխելու աշխարհի գավաթի հաղթողները
Ճապոնիա
Ֆրանսիա
Մալայզիա
Չինաստան
Բելգիա
Իտալիա
Հարավային Կորեա
Սինգապուր
Միացյալ Թագավորություն
Արգենտինա