Գինու բուժիչ հատկությունները
Գինին ունի բուժիչ հատկություն. օրինակ՝ Ավստրիայում ժանտախտի ժամանակ այդ հիվանդությամբ չվարակվեցին այն մարդիկ, ովքեր պարբերաբար տեղական գինի էին օգտագործում: Այս ըմպելիքը հայտնի էր իր հակաբակտերիալ հատկություններով: 20-րդ դարում գինին ճանաչվեց լավագույն դեղորայքը այնպիսի հիվադության դեմ պայքարում, ինչպիսին է խոլերան:
Կարմիր գինին ունի բազմաթիվ օգտակար հատկություններ: Կարմիր գինու պարբերաբար օգտագործումը կանխում է աթերոսկլերոզը, նպաստում է մեր օրգանիզմի դիմադրողականության բարձրացմանը, ցուցաբերում է հակատրոմբային ազդեցություն: Այն նաև նվազեցնում է ծխելու հանդեպ հակվածությունը:
«Գինի» բառն ինքնին ծագել է սանսկրիտի «Vena» բառից, որը թարգմանաբար նշանակում է «սիրել»: